Een kleine discussie over technologie en technologische vooruitgang

Vóór de industriële revolutie was de landbouw wijdverbreid. Veel mensen werkten als bekwame ambachtslieden – mensen die specifieke soorten producten met de hand en oudere machines maakten. In de negentiende eeuw kwamen er nieuwe soorten machines die bepaalde soorten items sneller konden produceren dan welke menselijke hand en elke oudere machine. Dientengevolge, werden heel wat bekwame ambachtslieden uit zaken gezet. Mensen gingen op zoek naar banen in productiecentra die sterk bevolkt waren. Bepaalde steden groeiden exponentieel toen mensen naar hen toe verhuisden. Deze wijdverspreide massaproductie heeft ertoe geleid dat een verscheidenheid aan producten zeer beschikbaar is voor mensen.

Is technologie goed of slecht voor de banenmarkt?

Naarmate technologieën vorderen, werden verschillende soorten gespecialiseerde banen gecreëerd. Soms werden bepaalde soorten banen achterhaald door technologische vooruitgang. Dit is iets dat nog steeds gebeurt, vandaag. Er zijn argumenten over de vraag of technologische vooruitgang echt goed is voor banen of slecht voor banen. Sommigen beweren dat technologie geweldig is voor de arbeidsmarkt omdat nieuwe specialisaties worden gecreëerd met nieuwe technologieën die naar voren komen. Ook worden meer flexibele mogelijkheden gecreëerd. Dit kan worden gezien met het feit dat het bestaan ​​van internet heeft geleid tot het bestaan ​​van banen die mensen thuis kunnen doen, hoewel internet. Iemand kan over de hele wereld leven en geld verdienen met een baan of een optreden op een andere locatie.

Sommigen kunnen echter beweren dat technologie slecht is voor de arbeidsmarkt, omdat betere technologie het voor werkgevers gemakkelijker maakt om hun werk te doen en minder mensen te laten werken. Technologie stelt werkgevers in staat om robots te gebruiken in plaats van flitsers met arbeiders. Het stelt werkgevers ook in staat om in ontwikkelingslanden in de derde wereld economisch goedkope arbeid te huren in plaats van mensen in de eerste wereld waar hun bedrijven oorspronkelijk zijn gevestigd. In zekere zin kan men zeggen dat technologie mensen in staat stelt te worden uitgebuit.

READ  Tech Optimization 101: Building Your Business With Technological Products And Services

Beschikbaarheid van goederen

Je kunt niet genoeg benadrukken hoe goederen voor een groot deel beschikbaar worden gesteld dat mensen nog nooit eerder hebben gezien. Als u een Laserschweißanlage nodig heeft voor een specifieke taak, bestaat zo’n machine in deze tijd. Als je kleding wilt die is gemaakt van een stof die er op een bepaalde manier uitziet en aanvoelt, kun je dat zeker vinden.

Technologisch determinisme

Er is een heel interessant idee over de technologische vooruitgang. Het wordt technologisch determinisme genoemd en verwijst naar het idee dat technologische vooruitgang op zichzelf voortbouwt en steeds complexer wordt. Geen enkele persoon of groep kan dit voorkomen. Het is een kracht in zichzelf die zoveel momentum heeft. Het gaat niet snel stoppen. Er komen steeds nieuwe technologieën uit, en met elke nieuwe technologie komen er een hoop behoeften die vervuld moeten worden, zoals technologieën die een nieuwe technologie kunnen repareren en ermee werken. Deze behoeften stimuleren meer technologische vooruitgang. In de tussentijd verandert deze technologische vooruitgang voortdurend menselijke samenlevingen.